CONSUM REDUS DE ENERGIE

Randamentul de recuperare a căldurii în cazul sistemelor noastre este de minim 76% până la 98%. Acest randament ridicat permite reducerea consumului de energie necesară încălzirii sau răcirii spațiilor. Consumul de energie este de asemenea foarte mic, de numai 3,8w/h.

Mai multe detalii

Randamentul de recuperare a căldurii al sistemelor Meltem M-WRG este de minim 76% până la 98%. Acest randament ridicat permite reducerea consumului de energie necesară încălzirii sau răcirii spațiilor. Astfel se poate atinge standardul de casă eficientă energetic cu costuri minime.

Economisirea energiei este o necesitate, motiv pentru care tot mai multe persoane investesc sume considerabile de bani în sisteme de izolare a locuințelor (termosistem, ferestre etc.). Casele foarte bine izolate nu asigură un climat sănătos din cauza cantității insuficiente de aer proaspăt și este esențiala o ventilare regulată a spațiilor.

Până la 50% din necesarul de energie pentru încălzirea spațiilor se pierde prin deschiderea geamurilor. Și atunci se naște întrebarea: De ce să investim sume considerabile în sisteme de izolare a clădirilor, când oricum “aruncăm banii pe fereastră”?

Alegerea unui sistem de ventilație controlată cu recuperare de căldură a încăperilor va permite să recâștigați cea mai mare parte din energia pierdută în mod normal prin deschiderea geamurilor.

Consumul de energie este de asemenea foarte mic, de numai 3,8w/h.

Pentru fiecare kilowatt oră folosit, un sistem M-WRG recuperează 22 de kilowați oră din energia aerului evacuat.

În plus evitați apariția mucegaiului și păstrați un climat sănătos în încăperi, fără geamuri deschise și fără zgomot exterior.

CLIMAT SĂNĂTOS

Meltem deține certificare pentru cel mai înalt standard de filtrare ECARF – Fundația Centrul European pentru Cercetarea Alergenilor. Furnizăm filtre pentru clasele de filtrare G4, F7 si F6. Persoanele cu alergii sunt protejate, respectiv este eliminat riscul de dezvoltare a unor alergii.

Mai multe detalii

Prin alegerea unui sistem de ventilație Meltem cu recuperare de căldură, cu o investiție redusă veți avea un aer curat și proaspăt care îmbunătățește calitatea vieții și crește confortul. De asemenea veți evita ulterior cheltuielile cu tratamentul alergiilor respiratorii și a altor probleme de sănătate!

Mulți oameni suferă de alergii, rinită alergică sau astm bronșic alergic, cauzate de particule de praf sau de polen. Datorită sistemului de ventilație echipat cu filtre de foarte bună calitate, puteți respira un aer curat și fără alergeni. Ventilarea încăperilor este mai ales recomandată pentru prevenirea alergiilor la copii și bebeluși, de aceea una dintre domeniile cu cele mai multe utilizări ale sistemelor de ventilație Meltem sunt în grădinițe și școli.

De asemenea o concentrație prea mare de CO2 poate duce la oboseală, dureri de cap, lipsa de concentrare și de performanță. Particule emise de către agenți de curățare, materiale de construcții, covoare, mobilier etc. poluează aerul din încăperi. Sistemele noastre de ventilație au și rolul unui purificator de aer.

Filtrul de aer Standard G4, reține majoritatea particulelor de polen și praf din aer. În zonele cu un nivel de poluare mai ridicat, filtrul F7 este soluția ideală. Filtrul antialergeni F7 oferă cel mai înalt standard de filtrare, prevenind introducerea alergenilor dar și a multor bacterii în spațiile de locuit. Pentru a evita formarea mirosurilor și introducerea emisiilor poluante în aerul interior, filtrul de carbon activ oferă soluția ideală. Uitați de ferestre deschise, zgomot exterior, praf, insecte sau polen.

Fundația Centrul European pentru Cercetarea Alergiilor (ECARF) de la Universitatea Charité a Spitalului din Berlin a acordat sistemelor noastre de ventilație certificatul de calitate pentru produsele ECARF antialergii.

www.ecarf.org

PROTECȚIE ANTI MUCEGAI

Comparativ cu sistemele centralizate, investiția într-un sistem de ventilație decentralizat este cu aprox 50% mai mică. Instalarea este ușoară, nu presupune tubulatură interioară, tavane false, etc. și nici costuri anuale de mentenanță.

Mai multe detalii

Sistemele de ventilație decentralizată Meltem previn apariția mucegaiului în camerele de locuit. Sistemul complet automatizat, funcționeaza cu un consum redus de energie.

Sistemele de izolație, geamurile și ușile cu inchideri etanșe, transformă casele din ziua de azi în spații propice acumulării în exces a umidității. Pe lângă umiditatea excesivă, regăsim în aer poluanți, concentrații ridicate de (CO2), mirosuri neplăcute, praf etc. Acestea pot duce la apariția mucegaiului pe pereți, în baie sau dulapuri. Mucegaiul prezintă un risc crescut pentru sănătatea locatarilor și pot declanșa reacții alergice.

Un sistem automat de ventilație controlată este una dintre soluțiile de încredere antimucegai.
Prin instalarea de sisteme de ventilație care funcționează permanent se reduce timpul de „uscare” la construcțiile noi, respectiv la clădirile locuite se evită formarea mucegaiului și condensului care atacă zidăria. Astfel puteți să păstrați integritatea și calitatea construcției.

Sistemele M-WRG vor funcționa cel mai eficient dacă utilizați modurile de control automat al umidității sau al CO2. Pe baza informațiilor primite de la senzori și în funcție de preferințele utilizatorului microprocesorul integrat calculează cele mai eficiente condiții de operare din punct de vedere al volumului de aer ventilat și al duratei de funcționare. Prin urmare, sistemele vor funcționa doar atunci când este necesar și sunt o soluție eficientă contra mucegaiului.

ZGOMOT REDUS

Sistemele Meltem M-WRG sunt utilizate cu succes pentru ventilația locuințelor uni sau multi familiale – clădiri noi sau vechi, și pentru ventilație în școli, grădinițe, cabinete medicale, policlinici sau spitale.

Mai multe detalii

Sistemele de ventilatie decentralizată cu recuperare de căldură Meltem M-WRG , oferă soluția perfectă pentru aerisirea locuinței cu evitarea zgomotelor din afara casei. Nu mai aveți nevoie să deschideți geamurile.

Multe clădiri și apartamente sunt situate în zone cu trafic intens, în apropierea aeroporturilor, a arterelor foarte circulate sau lângă calea ferată. Zgomotul exterior face de multe ori imposibilă deschiderea ferestrelor pentru o aerisire corectă, în consecință sănătatea locuitorilor și calitatea clădirii au de suferit.

Datorită sistemelor de fonoizolație folosite pentru realizarea produselor Meltem, zgomotul exterior rămâne în afara locuinței dumneavoastră în timp ce camerele sunt ventilate cu aer proaspăt. În plus unitățile instalate pe pereții exteriori necesită o suprafață foarte mică (doar ieșirire celor două țevi pentru aerul evacuat și aerul introdus) în comparație cu dimensiunile unei fereste.

Sistemele de ventilație Meltem funcționează foarte silențios, astfel încât pot fi instalate și în dormitoare pentru ca dumneavoatră să vă bucurați de un somn bun. La nivelul de bază recomandat pentru funcționare permanenta (15m3/h) sunetul produs de unitățile de ventilație este de 1,5 dB(A), adică un nivel mai mic decât o șoaptă sau tic-tac-ul unui ceas silențios.

Sistemele Meltem sunt de asemenea recomandate pentru utilizare la obiective cu cerințe mari de izolare fonică, asigurând în același timp schimbul de aer optim.