Cum funcționează M-WRG

Schimbătorul de căldură preia energia aerului evacuat și o cedează aerului proaspăt introdus. Unitatea are două ventilatoare, unul pentru extragerea aerului cald și viciat din interior și unul pentru introducerea aerului proaspăt din exterior. Ambele fluxuri de aer sunt în prealabil filtrate, pentru o eficiență cât mai crescută a schimbatorului de căldură.

Volume mari de aer

Schimbătorul de căldură preia energia aerului evacuat și o cedează aerului proaspăt introdus. Unitatea are două ventilatoare, unul pentru extragerea aerului cald și viciat din interior și unul pentru introducerea aerului proaspăt din exterior. Ambele fluxuri de aer sunt în prealabil filtrate, pentru o eficiență cât mai crescută a schimbătorului de căldură.

Atât motoarele cât și sistemul sunt controlate folosind cea mai modernă tehnologie pentru a asigura cele mai mici costuri de operare, pentru cele mai ridicate performanțe. În ciuda performanțelor ridicate, sistemul funcționează practic fără zgomot, motiv pentru care poate fi instalat fără probleme și în dormitoare. Unitățile M-WRG sunt fiabile chiar și la temperaturi scăzute, ca urmare a protecției antiger automată, care împiedică schimbătorul de căldură să înghețe în vreme rece și garantează o funcționare stabilă chiar și la temperaturi negative. În cazul în care aparatul este oprit sau în cazul unei pene de curent, clapetele sunt automat închise pentru a preveni mișcările necontrolate de aer. Toate componentele au fost create pentru o durată de viață cât mai mare, folosind materiale necorozive de înaltă calitate. Toate sistemele M-WRG sunt certificate (TÜV) și sunt aprobate de către Institutul German de Inginerie Civilă (DIBT).

Sistemele de ventilație M-WRG alimentează permanent și confortabil încăperile cu un aer proaspăt cu temperatura optimizată. În ciuda faptului ca ferestrele rămân închise, se asigură continuu un schimb de aer în toate încăperile.

Un aparat Meltem are două ventilatoare, unul pentru extragerea aerului cald și viciat din interior și unul pentru introducerea aerului proaspăt din exterior. Schimbătorul de căldură preia energia aerului evacuat și o cedează aerului proaspăt introdus. Ambele fluxuri de aer sunt în prealabil filtrate, pentru o eficiență cât mai crescută a schimbătorului de căldură.

Schimbătorul de căldură Meltem este în plăci, în contracurent, din aluminiu cu un randament ridicat de minim 76%. Schimbătorul de căldură este izolat împotriva pierderilor de presiune și izolarea internă este realizată fără silicon. În interiorul schimbătorului de căldură are loc transferul de căldură peste plăci, de la aerul evacuat la cel introdus.

Cele două ventilatoare centrifugale din sistemele Meltem sunt folosite pentru a schimba volume mari de aer chiar și în condiții defavorabile, cum ar fi presiune ridicată sau scăzută, datorată vântului exterior. Ventilatoarele sunt acționate de două motoare în curent continuu de înaltă eficiență.

În funcție de mărimea încăperilor, pot fi montate unul sau mai multe unități de ventilație Meltem. Beneficiarul are posibilitatea să regleze individual în toate încăperile schimbul de aer dorit. În cazul mai multor unități Meltem M-WRG într-o locuință, pot fi deservite central dintr-un singur loc, respectiv pot fi cuplate la o automatizare de ansamblu a casei.

Unitățile Meltem M-WRG sunt fiabile chiar și la temperaturi scăzute, ca urmare a protecției antiger automată, care împiedică schimbatorul de căldură să înghețe în vreme rece și garantează o funcționare stabilă chiar și la temperaturi negative.

In cazul in care aparatul este oprit sau în cazul unei pene de curent, clapetele sunt automat închise pentru a preveni mișcările necontrolate de aer. Toate componentele au fost create pentru o durată de viață cât mai mare, folosind materiale necorozive de înaltă calitate.

Toate sistemele Meltem M-WRG sunt certificate TÜV și sunt aprobate de către Institutul German de Inginerie Civilă (DIBT). Vezi certificările Meltem.

Pentru mai multe informații consultați și pagina Intrebări frecvente

VENTILAȚIE INTELIGENTĂ PENTRU ECONOMIE MAXIMĂ DE ENERGIE

Sistemele Meltem M-WRG vor opera în cel mai eficient mod posibil atunci când vor fi comandate de senzorul de umiditate sau de senzorul de (CO2).

Anumite modele sunt echipate cu senzori de umiditate și senzor pentru calitatea aerului (CO2). Pe baza informațiilor primite de la senzori, microprocesorul calculează atât cel mai bun volum de aer ce trebuie schimbat cât și durata de ventilație. În aceste condiții sistemul funcționează doar atunci când este nevoie.

FILTRE

Am acordat o atenție specială filtrării aerului. Numai prin utilizarea unui filtru de aer de calitate în sisemele de ventilare se poate asigura un climat sanatos.

Pentru protejarea schimbătorului de căldură am instalat 2 filtre, unul pentru aerul introdus și al doilea pentru aerul evacuat. În acest fel am reușit să evităm degradarea schimbătorului de căldură pentru a putea beneficia de un randament ridicat al sistemelor de ventilație chiar și după mulți ani de utilizare.

Filtrele de aer folosite au o suprafață mare (0,12 – 0,36 m2) astfel că pot fi folosite mult timp. Totuși, ținănd cont de norme igienice și de sănătate, este recomandat ca acestea să fie schimbate o dată pe an indiferent de starea lor.

Mai multe detalii despre eficiența filtrelor de aer din sistemele Meltem.

Modele de filtre disponibile.

Certificări

Sistemele de ventilație Meltem îndeplinesc cele mai înalte standarde tehnice și de calitate.
Folosim doar cele mai înalte tehnologii și componente de cea mai bună calitate pentru a atinge nivelul optim de performanță și eficiență energetică.

Toate produsele Meltem sunt certificate (TÜV) și aprobate de Institutul German pentru Inginerie Civilă (DIBT)

Certificate TÜV

TÜV EG Konformitaetsbescheinigung 2004-09-27
TÜV Certificate 2006-12-22 EN
TÜV Certificate 2009-02-09 EN

Zgomot

Sound dampening measurement
Sound dampening and sound emission measurement
Echo Meementasur

Inspecția clădirilor

Permit by German Institute for Civil Engineering (DIBT)

Altele

Manufacturer’s Declaration of Conformity
Allergy-Friendly Products