Proiectare și instalare

Existș mai multe modalități de a instala sistemele de ventilație Meltem M-WRG într-o clădire, indiferent dacă este vorba de o clădire nouă sau de una renovată. Nu presupune trasee de tubulatură interioară cu atenuare de zgomot, grile de refulare sau supape de sens.

Următoarele informații vă vor oferi un sprijin suplimentar cu privire la planificarea și procesul de instalare a sistemelor de ventilare. Vă rugăm să nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări suplimentare.

Amplasarea sistemelor

Amplasarea unităților de ventilație M-WRG depinde de fiecare spațiu în parte. Vă recomandăm să instalați o unitate în fiecare încăpere, sufragerie, dormitoare, camera copiilor, precum și în birouri sau dressinguri.

Fiecare unitate este capabilă să funcționeze independent și oferă o ventilație eficientă a spațiului interior. Puteți ventila o încăpere cu o suprafață între 30 m² și 50 m² cu un singur echipament. Tipul de echipament va fi ales în funcție de destinația spațiului, nivelul de umiditate și numărul de persoane care se regăsesc în general în această cameră. De asemenea puteți instala mai multe echipamente într-o încăpere.

Sistemele M-WRG trebuie instalate pe un perete exterior. Instalarea unităţilor este relativ simplă, acestea putând fi instalate aparent pe perete sau îngropat în perete. Mai mute detalii despre montaj.

Operarea și controlul sistemelor de ventilație

Unitățile M-WRG pot fi controlate în funcție de preferințele dumneavoastră. Aveți mai multe opțiuni din care să alegeți, de la un comutator cu 3 poziții amplasat pe aparat, control de la distanță prin telecomandă, un sistem central de control al clădirii sau chiar prin intermediul unui calculator. Comenzile în funcție de umiditate și calitatea aerului (CO2) sunt de asemenea, disponibile.

Pereți exteriori și fațade

Pentru mascarea tuburilor de absorbție și de evacuare pe fațada clădirii, Meltem oferă o gamă variată de grile de ventilație.

Pentru ca partea vizibilă a unităților de ventilație din interiorul încăperilor să fie estetică, Meltem vă propune o ramă foto, DESIGN frame, unde puteți expune propriile fotografii sau reproduceri după opere de artă.

Condensarea

Atunci când aerul umed este răcit, condensarea va avea loc în interiorul aparatului. În cazul sistemelor M-WRG nu sunt necesare conducte de drenaj, deoarece condensul este transportat prin conducta de evacuare a aerului exterior. În timpul iernii, în funcție de temperaturile exterioare și de umiditatea din aerul evacuat, se pot forma țurturi de gheață pe grilele exterioare.

APARENT SAU ÎNGROPAT

Unitățile de ventilație Meltem M-WRG trebuie instalate pe partea interioară a unui perete exterior la minim 300mm sub tavan. Aerul viciat se adună în acest loc și poate fi astfel eficient evacuat.

Distanța minimă față de un perete lateral trebuie să fie de 200mm.

Instalarea unităților de ventilație este relativ simplă, acestea putând fi montate aparent pe perete sau îngropat în perete (sub tencuială).

Pentru montajul aparent trebuie realizate două găuri în peretele exterior, cu un diametru de 120mm.

Pentru motajul îngropat al sistemelor Meltem se folosește kitul de montaj M-WRG-M/MB.

Pentru funcționare este nevoie de o alimentare directă cu energie electrică 230V. NYM 2×1,5 mm2. Cablul, NYM 2×1,5 mm2, trebuie conectat în locul indicat.

Pentru ca sistemul să funcționeze optim, funcționarea nu are voie să fie impiedecată de mobilă sau perdele. Nici închiderea lui în dulapuri sau construcții speciale pentru efecte optice nu este recomandată. În caz contrar, sistemul se poate deteriora complet. În acest caz nu se preia garanția.

Manualele cu instrucțiunile de montaj sunt disponibile aici.

Montaj aparent

Montaj ingropat

Montaj:

Referințe

Sistemele noastre sunt instalate de foarte mulți ani în întreaga Europa. În Romania suntem prezenți din anul 2004, avem sute de echipamente livrate și suntem lideri în domeniul ventilației cu recuperare de căldură pentru domeniul rezidențial.

Casa unifamilială, renovată în anul 2004. Termosistem realizat din polistiren de 10 cm grosime. Cele 5 sisteme M-WRG asigură o calitate ridicată a aerului interior.

Apartamente în blocuri nou construite în anul 2008. (247 sisteme MWRG)

.

Scoală cu 98 de sisteme instalate. Au fost instalate câte 4-6 sisteme pe o sală de clasă în funcție de dimensiunea sălii. În fiecare sală de clasă schimbul de aer este controlat individual. Lucrarea a fost realizată în anul 2007.

16 Sisteme M-WRG asigură aerul proaspăt și dezumidificarea spațiilor în secția de pediatrie a spitalului din Weiden încă din anul 2003.

.